Editura UPG Ploieşti
     
    

1. Despre noi
2. Regulamente
3. Publicații tipărite
     Ştiinţe economice
     Ştiinţe fundamentale
     Ştiinţe inginereşti
         Automatică
         Calculatoare
             Baze de date
             CAD
             Hardware
             Internet
             Office
             Programare
             Web Design
         Ecologie
         Electronică
         Electrotehnică
         Inginerie chimică
         Inginerie de petrol şi gaze
         Inginerie mecanică
         Mecanică şi rezistenţa materialelor
     Ştiinţe socio-umane
     Ştiinţele educaţiei
     Filologie
4. Publicații electronice
5. Colecții
6. Buletine / Jurnale / Reviste știinţifice
7. Modalități de distribuire și comercializare
8. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, 17-21 noiembrie 2021, exclusiv online

Calculatoare Home : 3. Publicații tipărite : Ştiinţe inginereşti : Calculatoare :

Sisteme e-Learning
măreşte...

Sisteme e-Learning

(11 vote(s))

Autor(i): Gabriela Moise
Preţ: RON 18.00
An apariţie: 2010
Număr pagini: 212
ISBN: 978-973-719-384-1

Pe stoc: da


Cartea constituie un început pentru înţelegerea fenomenului e-learning şi oferă o perspectivă asupra modelelor şi tehnologiilor e-learning. Aceasta conţine concluziile unor studii din domeniul e-learning, cunoştinţe conceptuale şi informaţii practice, care sunt necesare pentru a proiecta şi dezvolta un sistem e-learning conform standardelor în domeniu. Lucrarea este structurată în nouă capitole, un glosar de termeni şi un index, după cum urmează:

Capitolul 1. E-learning – privire de ansamblu, prezintă termenii utilizaţi în domeniul instruirii asistate de calculator şi relaţiile ce se stabilesc între aceştia. Este realizat un succint istoric al evoluţiei domeniului, politicile şi strategiile de dezvoltare adoptate în Europa. De asemenea, sunt prezentate aspecte ale teoriei instruirii şi un model sistemic al instruirii.

Capitolul 2. Abordare sistemică a procesului de învăţare, conţine elemente din teoria sistemelor automate şi abordări sistemice ale proceselor e-learning. Capitolul se încheie cu prezentarea caracterisicilor fundamentale ale sistemelor e-learning şi o arhitectură generalizată a unui sistem adaptiv de e-learning.

Capitolul 3. Standarde e-learning, include o trecere în revistă a principalelor organizaţii de standardizare din domeniul de e-elearning. Accentul este pus pe standardul SCORM (Shareable Content ObjectReference Model) dezvoltat de AdvancedDistributedLearning. Sunt evidenţiate caracteristicile Web 2.0 şi influenţa acestuia în domeniul e-learning.

Capitolul 4. Sisteme inteligente de instruire online, constituie un rezumat al tehnicilor inteligenţei artificiale utilizate în sistemele de instruire online: baze de cunoştinţe şi sisteme expert, reţele bayesiene, agenţi software inteligenţi, reţele neuronale, sisteme multiagent. Capitolul cuprinde trei exemple de sisteme inteligente de instruire online, oferind cititorilor modalităţi de realizare a proiectelor unor astfel de sisteme.

Capitolul 5. Sisteme colaborative de învăţare, arată modul în care instruiţii pot colabora în procesul de învăţare. Sunt prezentate instrumente tehnologice care facilitează învăţământul colaborativ online.

Capitolul 6. Sisteme pentru administrarea procesului de învăţământ online, oferă fundamentele înţelegerii acestor sisteme, criterii de selecţie a unei soluţii tehnologice pentru administrare procesului de învăţământ şi o listă de tehnologii existente care permit administrarea procesului de instruire.

Capitolul 7. Sisteme pentru administrarea conţinuturilor electronice, ilustrează diferenţele dintre site-urile web statice şi site-urile web dinamice. Sunt prezentate funcţionalităţile şi subsistemele unui sistem pentru administrarea conţinuturilor electronice şi tehnologii care permit dezvoltarea unui sistem din această categorie.

Capitolul 8. Studiu de caz – Împachetare de conţinut cu programul RELOAD Editor, ilustrează practic moduri în care pot fi realizate pachete de conţinut în conformitate cu standardele IMS şi SCORM.

Capitolul 9. Studiu de caz – Crearea unui site utilizând sistemul Joomla!, iniţiază cititorii în realizarea unui site dinamic. Software-ul ales, Joomla!, este un pachet informatic uşor de utilizat, ce permite utilizatorilor să integreze module dezvoltate de ei înşişi. Sunt prezentate funcţiile oferite de program şi modalităţile de administrare a utilizatorilor şi a conţinuturilor electronice.

Cuprins

  1. E-learning – privire de ansamblu
  2. Abordare sistemică a procesului de învăţare
  3. Standarde e-learning
  4. Sisteme inteligente de instruire online
  5. Sisteme colaborative de învăţare
  6. Sisteme pentru administrarea procesului de învăţământ online
  7. Sisteme pentru administrarea conţinuturilor electronice
  8. Studiu de caz – Împachetare de conţinut cu programul RELOAD Editor
  9. Studiu de caz - Crearea unui site utilizând sistemul Joomla!
Excelentă
Bună
Medie
Slabă
Foarte slabă

 

Copyright © Editura UPG Ploieşti. All rights reserved.