Centralele termoenergetice au nevoie din ce în ce mai mult de flexibilitate, disponibilitate si securitate pentru diversele regimuri de operare.
Unităţile tehnologice din centralele termoelectrice (cazane, turbine, electropompe de alimentare, ventilatoare de aer sau gaze arse, mori cărbune etc) pot atinge regimuri apropiate de propriile limite mecanice şi de aceea trebuie protejate eficient împotriva riscurilor vitale potenţial existente. Prin urmare siguranţa reprezintă o chestiune crucială în funcţionarea centralelor termoenergetice.
Cartea urmăreşte definirea tipurilor principale de pericole pentru echipamente şi utilaje dintr-o astfel de centrală şi care trebuiesc luate în considerare la concepţia sistemelor de protecţie/securitate bazate pe tehnologia electronicii programabile.
Cuprins
- Obiective generale caracteristice analizelor de risc în domeniul producerii energiei termice
- Siguranţa în funcţionare a sistemelor de speţa centralelor termoelectrice
- Model ciclu de viaţă de securitate pentru sisteme de protecţie/securitate de înaltă fiabilitate dedicate unităţilor tehnologice din centralele termoenergetice
- Probabilitatea de defectare la solicitare (PFD) şi conceptul de nivel integrat de securitate (SIL)-metode de evaluare
- Analiza arborelui logic de defectare în evaluarea SIL
- Evaluarea nivelului de integritate structurală (SIL) în cazul echipamentelor aflate în componenţa unităţilor tehnologice din centralele termoenergetice
- Influenţa structurilor rendundante în validarea SIL
|
|