Editura UPG Ploieşti
     
    

1. Despre noi
2. Regulamente
3. Publicații tipărite
     Ştiinţe economice
     Ştiinţe fundamentale
     Ştiinţe inginereşti
     Ştiinţe socio-umane
     Ştiinţele educaţiei
     Filologie
         Cărți
             Lista completă a cărților publicate, domeniul filologie (2015-2020)
         Colecții / serii tematice
         Modalități de distribuire / comercializare
         Reviste științifice
4. Publicații electronice
5. Colecții
6. Buletine / Jurnale / Reviste știinţifice
7. Modalități de distribuire și comercializare
8. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, 17-21 noiembrie 2021, exclusiv online

Home : 3. Publicații tipărite : Filologie : Cărți :

Lista completă a cărților publicate, domeniul filologie (2015-2020) (0)

[prev]  [1-5]  ...  [11-15]  [16-20]  [21-25]  [26-30]  [31-35]  [36-40]  [41-45]  [46-50]  [51-55]  [56-60]  [61-61]  [next] [show all]

(2015) Words, Meanings and Discourses. Religious Ideological Assumptions in Same-Sex Marriage Parliamentary Debates
mai multe informaţii...
(2015) Words, Meanings and Discourses. Religious Ideological Assumptions in Same-Sex Marriage Parliamentary Debates
Preţ: RON 20.00
Orientată spre un domeniu de cercetare socio-lingvistică de actualitate, lucrarea Words Meanings and Discourses. Religious Ideological Assumptions in Same-Sex Marriage Parliamentary Debates analizează din dubla perspectivă a semanticii lexicale și a pragmaticii discursului dezbaterile parlamentare care au avut loc în Marea Britanie în anul 2013 cu ocazia promulgării noii legi a căsătoriei, lege care privește și persoanele de același sex. Studiul pune în balanță doi indicatori de identitate socială percepuți ca fiind antitetici, religia și homosexualitatea, această dihotomie manifestându-se nu doar la nivel lingvistic și discursiv, ci implicit, și la nivel ideologic.

(2016) Ecouri gidiene în romanul românesc al secolului XX
Preţ: RON 15.00

Construită din două mari părți ce dialoghează perpetuu, lucrarea propune o temă ce provoacă prin tocmai reluarea ei în diferite context.

Prima parte a lucrării – Tehnici narative gidiene – se dorește a fi nu doar o abordare teoretică a structurilor narative în romanele lui André Gide, dar și o clarificare a conceptelor folosite.

Cea de-a doua parte – Ecourile antiromanului lui Gide în creația romanescă autohtonă – identifică modul în care, la început de secol XX, creația lui André Gide a funcționat ca inspirație pentru scriitorii epocii. Tehnicile narative ale tinerilor scriitori români din perioada interbelică au fost influențate în mod evident de opera scriitorului francez.

(2016) English for Computing – Hardware
mai multe informaţii...
(2016) English for Computing – Hardware
Preţ: RON 10.00

Lucrarea se adresează studenţilor de la specializarea Calculatoare din cadrul Facultăţii de Automatică și Calculatoare şi vizează atât însuşirea unor elemente esențiale ale gramaticii limbii engleze, cât şi dezvoltarea competenţelor lingvistice și asimilarea jargonului de specialitate folosit în industria IT internațională.

Manualul este structurat în șapte capitole, conforme cu programa analitică de la această disciplină şi cu elementele de conţinut întâlnite nu doar în industria IT, ci și în domenii conexe acesteia. Fiecare capitol conține atât o secțiune de gramatică, cât și o secțiune de vocabular de specialitate, urmate de exerciții ce vizează toate competențele lingvistice ale utilizatorilor de limbă. Manualul include şi un test recapitulativ care să ajute la fixarea cunoştinţelor acumulate.

(2016) English for Computing – Software
mai multe informaţii...
(2016) English for Computing – Software
Preţ: RON 15.00

Lucrarea este structurată în 5 capitole care sunt esențiale pentru viitorii absolvenți ai specializării Calculatoare, și nu numai: este vorba despre cele patru sisteme de operare utilizate în prezent la scară largă la nivel global: LINUX, WINDOWS, IOS și ANDROID. Pe lângă exercițiile de vocabular specific domeniului IT, lucrarea mai oferă și noțiuni de gramatica limbii engleze, în vederea consolidării de către cei interesați a timpurilor verbale în limba engleză (cu insistența asupra distincției dintre Past Simple și Present Perfect Simple, care pune multe probleme vorbitorilor nativi de limba română), subordonatele condiționale, verbele modale și distincția dintre infinitiv și gerunziu în limba engleză.

(2016) Limba română pentru străini: Gramatica de bază
mai multe informaţii...
(2016) Limba română pentru străini: Gramatica de bază
Preţ: RON 20.00

Lucrarea Limba română pentru străini. Gramatica de bază se adresează, aşa cum o arată şi titlul, în primul rând studenţilor străini, dar şi oricărui alt străin care vrea să-şi însuşească în scurt timp principalele structuri gramaticale ale limbii române. Cartea este alcătuită din 14 capitole, care corespund programei din Anul pregătitor. Acestea cuprind atât explicaţii simplificate, principalele aspecte teoretice fiind sintetizate ȋn tabele, cât şi exerciţii care permit asimilarea facilă a structurilor gramaticale specifice românei. Cursanţii au posibilitatea de a completa răspunsurile direct pe carte, aceasta fiind un instrument de lucru activ.

[prev]  [1-5]  ...  [11-15]  [16-20]  [21-25]  [26-30]  [31-35]  [36-40]  [41-45]  [46-50]  [51-55]  [56-60]  [61-61]  [next] [show all]
 

Copyright © Editura UPG Ploieşti. All rights reserved.